Светски дан без дуванског дима 2022.

Светска здравствена организација 31. маја обележава Светски дан без дуванског дима, а тема овогодишње кампање је Утицај производње дувана на околину и колико је дуванска индустрија штетна по здравље појединца и заједнице. Циљ је да едукујемо млађу популацију о штетности дувана и рада дуванске индустрије. Све више људи се одлучује за одустајање од упражњавања ове…

Опширније

Европски дан паркова

Поводом  обележавања Европског дана паркова 24. маја, ученици 8. разреда су, у пратњи наставнице Вере Јовашевић, посетили градске паркове и бедем поред реке Мораве. Ученици су имали прилику да уживају у природном амбијенту парка и фотографишу оно што је на њих оставило најјачи утисак.  

Опширније

Васкрс

Васкршњу недељу ученици ИО Горња Трепча су  обележили разним активностима: читањем текстова везаних за најрадоснији хришћански празник, рецитовањем васкршњих песама, разговором о обичајима везаним за исти и цртањем и бојењем васкршњих јаја.

Опширније

Пешачењем до здравља

У жељи да се подсетимо значаја пешачења као обликa спортске рекреације дана 23. децембра ученици наше школе у пратњи наставника Бранимира Николића ишли су од матичне школе до Горње Трепче. Током пешачења смо искористили прилику и да се подсетимо неких занимљивих историјских чињеница.  

Опширније

„Млади у фотографији“

Фото група „Формат “ је    трећи пут реализовала изложбу уз подршку Града Чачка. Изложба је намењена фотографском стваралаштву школске омладине.Највећи број радова је стигао из школа са сеоског подручја. Нашу школу су представљали чланови секције Дигитални биолози: Сандра Гојковић, Сара Ђоковић, Тијана Тошић и Анђелија Јокић. Изложба је била постављена у Кафе галерији „Жута кућа“…

Опширније

Извештај са општинског такмичења у стоном тенису

Дана 14. 10. 2021. године одржано је општинско такмичење у стоном тенису. Нашу школу су представљала три ученика: Александар Мијаиловић, Василије Урошевић и Сандра Урошевић. У јакој конкуренцији девојчица ученица осмог разреда наше школе Сандра Урошевић је освојила треће место.  

Опширније