Мали чувари народне традиције

У сарадњи са Центром за неговање традиције у Основној школи „22.децембар“ Доња Трепча одржана је креативна радионица. Ученици од првог до четвртог разреда, заједно са својим другарима из ИО Горња Трепча и Станчићи, користећи материјале из природе изразили су креативност и израдили дела осликана у духу предстојећег Васкрса. Поред уобичајених техника декорације, ученицима је посебну…

Опширније

Победници квиза “ Трагом прочитаних књига“

Ученици су учествовали у квизу из књижевности који се традиционално одржава у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу. Том приликом освојили су прво место. У групи „Романтичари“ били су: Јована Дробњак, Анђела Пауновић, Лазар Урошевић и Андреј Урошевић. Подршку им је пружио наставник српског језика Дејан Славковић.

Опширније

Дан планете Земље

У понедељак, 22. априла 2024. године обележен је Дан планете Земље са циљем да се подигне свест о заштити животне средине и очувању наше планете. Ученици 2. разреда су овим поводом извели драмски текст под називом „шума живот значи“, Тода Николетића. У корелацији са наставом ликовне културе ученици су припремили радове за пано „Планета зове…

Опширније

Интерактивна представа „Рани јади“

Глумац Лука Пијагић поново је посетио нашу школу. Овог пута одиграо је представу инспирисану збирком приповедака „Рани јади“ Данила Киша. Ученици су имали прилику да активно учествују у представи и да се упознају са детињством Андреаса Сама кроз приче „Дечак и пас“, „Улица дивљих кестенова“, „Еолска харфа“.

Опширније

Концерт „Моји снови“

Ученик седмог разреда Лазар Урошевић одржао је свој први концерт. Ученицима и наставницима представио је своје умеће на гитари. Свирао је Бајагине песме, песме групе Смак, Аеросмит, Кис и др. Концерту су присуствовали ученици и наставници.

Опширније